![Pomarańczowa zielona herbata](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-01/678-photo-main.jpg)
Pomarańczowa zielona herbata
![](/cache/a32x32/files/users/125-avatar-1918686459.jpg)
Rodzaj posiłku: napoje
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, cytrusy
Składniki:
zielona herbata - 2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Najlepiej nadaje się do tego herbata liściasta (zwłaszcza japońska!). Po jej zaparzeniu należy odczekać chwilę żeby nie wrzucać pomarańczy do wrzątku (traci wtedy cenne właściwości). W tym czasie kroimy pomarańcze na plasterki. Zazwyczaj są one szerokości kubka dzięki czemu fusy z herbaty nie będą nam przeszkadzać. Smak bardzo ciekawy, tak jak cytryna idealne na jesienne popołudnia, a bardzo oryginalne.
By uzyskać więcej słodyczy i jednocześnie właściwości antygrypowe można dodać łyżeczkę miody.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.