Gulasz z żołądków
Na widelcuRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
mąka - 2 łyżki
papryka słodka - 2 łyżki
koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
zioła prowansalskie - 2 łyżki
woda - 1 litr
śmietana - 1 łyżka
cebula - 1 szt.
czosnek - 3 ząbki
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy. Dodajemy żołądki. Posypujemy je przyprawami, koncentratem, pokrojonym czosnkiem. Smażymy aż podroby będą rumiane.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.