Leczo marchewkowe
Na widelcuRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
por - 1/2 szt.
marchew - 4 szt.
koncentrat pomidorowy - 135 g
przecier pomidorowy - 250 g
ser - 2 plastry
kiełbasa - 125 g
bazylia (świeża) - 4 kilka listków
papryka - 2 szt.
Sposób przygotowania:
Gdy wszystkie składniki lecza będą już miękkie proponuję nalać je do miseczki, położyć na wierzchu plasterek sera, włożyć na 1 minutę do ciepłego piekarnika(aż ser się rozpuści) i udekorować bazylią.
Słodkie leczo w połączeniu ze smakiem sera jest wręcz nieziemskie.
Można podawać z tostami :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.