Chleb z gryki na zakwasie
Dorota DuszakRodzaj posiłku: pieczywo
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody
Składniki:
len mielony bio - 1 szklanka
sól himalajska - 1 łyżka
oliwa z oliwek - 3 łyżki
miód naturalny - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Woda z tlenem przyspiesza proces fermentacji.Sposób przygotowania:
Zmiel 1 szklankę kaszy i wsyp ją do naczynia (szklane lub z kamionki) Dodaj szklankę wody i sól. Wymieszaj. Pozostaw na 24 godz. w ciepłym miejscu. Dodaj miód. Wymieszaj. Pozostaw na kolejne 24 godz. w ciepłym miejscu. Przykryj lnianą ściereczką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.