![Sałatka z czarną fasolą](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-01/673-photo-main.jpg)
Sałatka z czarną fasolą
![](/cache/a32x32/files/users/dorota-duszak2.jpg)
Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: strączkowe
Składniki:
fasolka czarna ugotowana bio - 1 szklanka
grzyby - podgrzybek suszony bio - 20 g
pomidory suszone w zalewie z oleju (1/2 słoika małego) - 100 g
oregano bio - 1 łyżka
sól morska - 1/2 łyżeczki
cebulka mała konserwowa - 3 łyżki
Dodatkowe informacje:
Fasola czarna wymaga namaczania, najlepiej przez całą noc.Sposób przygotowania:
Ryż umyj pod bieżącą wodą i wsyp do garnka z gotującą się wodą. Dodaj kurkumę. Grzyby pokój w paseczki i dodaj do garnka z wodą i ryżem. Gotuj ok. 15 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.