Sałatka z czarną fasolą
Dorota DuszakRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: strączkowe
Składniki:
fasolka czarna ugotowana bio - 1 szklanka
grzyby - podgrzybek suszony bio - 20 g
pomidory suszone w zalewie z oleju (1/2 słoika małego) - 100 g
oregano bio - 1 łyżka
sól morska - 1/2 łyżeczki
cebulka mała konserwowa - 3 łyżki
Dodatkowe informacje:
Fasola czarna wymaga namaczania, najlepiej przez całą noc.Sposób przygotowania:
Ryż umyj pod bieżącą wodą i wsyp do garnka z gotującą się wodą. Dodaj kurkumę. Grzyby pokój w paseczki i dodaj do garnka z wodą i ryżem. Gotuj ok. 15 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.