Zupa z fasolki kidney
Dorota DuszakRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, strączkowe, nabiał krowi
Składniki:
kasza jaglana bio - 1 szklanka
marchew - 2 szt.
pietruszka - korzeń - 1 szt.
cebula - 2 szt.
wodorost kombu bio - 5 cm
ziele angielskie - 2 szt.
masło sklarowane - 1 łyżka
sól - 1 łyżeczka
pieprz - 1/4 łyżeczki
majeranek - 1 łyżka
wodorost wakame bio - 2 cm
natka pietruszki - 1/2 pęku
Sposób przygotowania:
Do oddzielnego garnka odmierz 2 szklanki wody. Zagotuj. Odmierz szklankę kaszy jaglanej. Przepłucz ją pod bieżącą zimną wodą i wsyp na wrzątek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.