Ciasto amarantusowo - kokosowe
Dorota DuszakRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: kakao
Składniki:
wiórki kokosowe bio - 2, 1/2 szklanki
siemię lniane - 1/2 szklanki
oliwa z oliwek bio - 5 łyżek
soda oczyszczoa - 1 łyżka
ksylitol - 10 łyżeczek
czekolada gorzka - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Przestudź i wyłóż do miski, dodaj mąkę, świeżo zmielone siemię lniane, ksylitol, sodę, oliwę z oliwek, letni - roztopiony tłuszcz kokosowy,
Tak przygotowaną tortownicę włóż do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika na środkowy poziom. Piecz ok. 40 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.