Kasza jaglana z sosem grzybowym
Dorota DuszakRodzaj posiłku: sosy
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
borowik suszony - 30 dag
cebulka liofilizowana - 2 łyżki
świeży koperek - 1/2 pęku
czosnek - 1 ząbek
masło sklarowane - 2 łyżeczki
oliwa z oliwek extra virgin bio - 1 łyżka
pieprz cayenne - 1 szczypta
sól himalajska - 1/3 łyżeczki
papryka sypka w proszku - 1/2 łyżeczki
czarnuszka zmielona - 1 szczypta
listki natki pietruszki kilka
Sposób przygotowania:
Na talerzu ułóż w kształt wianuszka kaszę jaglaną. Wyłóż na nią wiórki z masła sklarowanego. W środek wlej sos. Dekoruj natką pietruszki.
Dobrego apetytu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.