Papryczki faszerowane
Dorota DuszakRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: grzyby
Składniki:
kasza jaglana bio - 3/4 szklanki
pieczarki - 8 szt.
marchew - 2 szt.
pietruszka - korzeń - 2 szt.
seler - 1/4 szt.
natka zielonej pietruszki - 1/2 pęku
oliwa z oliwek extra virgin bio - 8 łyżek
sól himalajska - 1 łyżka
zioła prowansalskie - 4 łyżeczki
pieprz cayenne - 1/2 łyżeczki
kurkuma - 1/2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Wyśmienicie smakuje z farszem mięsista papryka.Sposób przygotowania:
Natkę pietruszki skrój.
Kaszę po ugotowaniu, przełóż do miski, dodaj ugotowane warzywa starte na tarce na grubych oczkach, posiekaną natkę pietruszki, pieczarki, przepuszczony przez praskę czosnek, przyprawy, oliwę z oliwek. Wymieszaj. Dopraw do własnego smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.