Sałatka z czarnym ryżem i kiełkami
Dorota DuszakRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe, grzyby
Składniki:
komosa ryżowa quinoa ugotowana - 2 łyżki
kiełki fasoli mung - 2 garści
pieczarki - 7 szt.
sałata kilka listków
oliwa z oliwek extra virgin - 2 łyżki
sól morska - 1/2 łyżeczki
przyprawa (zmielone -czarnuszka, koper włoski, kozieradka, ostropest plamisty) - 3 szczypty
Dodatkowe informacje:
Przepis na ugotowanie ryżu znajdziesz: gotujwstylueko.pl/przepisy/gotowany-ryz-czarnyCzarnuszka zalicza się do grupy najcenniejszych roślin zielarskich. Ta wspaniała przyprawa, o jakże pięknie brzmiącej nazwie stymuluje twój układ odpornościowy, hamuje rozwój drożdżaków. Wspomaga oczyszczanie organizmu. Działa m.in. przeciwpasożytniczo i antytrądzikowo.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.