Cynamonki
Paulina Jasińska
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 400 ml
drożdże suszone - 16 g
cukier - 160 g
sól - szczypta
jajko - 1 szt.
masło - 100 g
masło - 100 g
cynamon - 2 łyżki
cukier - 50 g
dodatkowo:
śmietanka 30% - 150 ml
Sposób przygotowania:
Do miski wsypujemy mąkę, drożdże, cukier, sól i jajko. Następnie lekko podgrzane mleko i rozpuszczone, wystudzone masło. Całość wymieszaj i wrób przez kilka minut. Gotowe ciasto zostaw w misce pod przykryciem w ciepłym miejscu na około 1,5 godziny. Po tym czasie stolnice podsyp mąką i wyłóż ciasto, a następnie wyrób i rozwałkuj na prostokąt.


Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.