Tarta z budyniem i rabarbarem
Paulina JasińskaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 350 g
masło / margaryna - 220 g
cukier - 25 g
jajko - 1 szt.
woda trochę
Budyń:
cukier - 3 łyżki
cukier waniliowy - 1 łyżeczka
masło - 30 g
budyń śmietankowy - 1 opakowanie
rabarbar łodygi - 5-6 szt.
Sposób przygotowania:
W tym czasie przygotowujemy budyń. Gotujemy 400 ml mleka, wrzucamy masło. W 50 ml mleka rozprowadzamy proszek budyniowy, cukier i dodajemy do gotującego się mleka. Gotowy budyń wylewamy na podpieczoną tartę. A na budyniu układamy kawałki rabarbaru. (Rabarbar uprzednio trzeba oczyścić, umyć i obrać)
Tak przygotowaną tartę pieczemy około 30 min w temp. 180 stopni C.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.