Kaszkowiec czekoladowy
Paulina JasińskaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, orzechy wszystkie, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
herbatniki - 150 g
masło - 200 g
kaszka jaglana Biominki - 1 szklanka
cukier waniliowy - 1 łyżeczka
kakao - 3 łyżki
cukier - 0,5 szklanki
czekolada deserowa / gorzka - 75 g
masło - 50 g
mleko - 50 ml
do posypania:
wiórki kokosowe, płatki migdałowe, plastry kokosowe
Sposób przygotowania:
Na herbatniki wykładamy gotową ciepłą kaszkę i przykrywamy herbatnikami.
W garnuszku rozpuszczamy masło i czekoladę oraz mleko. Rozpuszczoną czekoladą, polewamy herbatniki, tym samym tworząc końcową warstwę. Posypujemy wiórkami, plastrami kokosa i płatkami migdałowymi.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.