
Udka w pomarańczach

Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, soja, cytrusy, drób
Składniki:
pomarańcz - 1 szt.
Marynata:
olej - 2 łyżki
zioła prowansalskie - - 1 łyżka
pomarańcz - 1 szt.
papryka słodka - szczypta
kurkuma - szczypta
sól i pieprz - trochę
czosnek - 1 ząbek
Sposób przygotowania:
Marynata:
Sok wyciśnięty z pomarańczy łączymy z resztą składników marynaty oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mieszamy i zalewamy mięso, marynujemy około 30 minut. Następnie pieczemy pod przykryciem około 1,5 godziny w temperaturze 180 st. C, (pod koniec pieczenia zdjąć przykrycie).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.