Ciasteczka Migdałowe z Nerkowcami i Masłem Orzechowym
mohoyogaRodzaj posiłku: ciasta, desery, lunchbox, pieczywo
Kuchnia (region): amerykańska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, orzeszki ziemne, nabiał krowi
Składniki:
Jajko - 1 szt.
Masło orzechowe (dowolny orzech) - 20 g
Masło - 20 g
Cukier Trzcinowy - 50 g
Proszek do Pieczenia - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Smacznego ;)Sposób przygotowania:
Jajko możemy rozbełtać w szklance.
Wszystkie składniki mieszamy (ja tradycyjnie tłuczkiem w makutrze).
Zgniatamy ciasto w wielką kulę.
Pozostawiamy około 30 minut w lodówce.
Następnie formujemy ciasteczka.
Ja lepiłam kulki wielkości orzecha włoskiego w dłoni,
po czym zgniatałam w ciasteczka na blaszce.
Czas : 20 minut
Piekarnik rozgrzany : 180 stopni.
Możemy ozdobić ciasteczka nerkowcami,
zatem wcześniej warto wcisnąć je w ciasteczko :)
Smakujcie.
Choć wyglądają skromnie,
to bogate w zdrowie ciacha ;)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.