Burakowa mocno zdrowa
mohoyogaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): kresowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, drożdże, nabiał krowi
Składniki:
Marchew - 1-2 szt.
Korzeń Pietruszki - 1 szt.
Seler - 1/4 szt.
Kostka warzywna - 1 kostka
Bulion w proszku - 1 łyżka
Natka pietruszki - 1 pęk
Koperek - 1 pęk
Kurkuma szczypta
Czosnek - 1 ząbek
Śmietana - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
W sezonie podczas gotowania marchewki, pietruszki i selera możemy dodać drobno pociętą botwinkę.Ps. Polepszacze smaku pt. Barszcze czerwone w torebkach i innych pudełeczkach niemile widziane, ale jeśli bardzo potrzebujecie to szukajcie tych najbardziej zdrowiu zaprzyjaźnionych czyli na półkach ze zdrową żywnością dawkując zawsze połowę wskazanej porcji.
Sposób przygotowania:
Następnie na małych oczkach : buraki.
Wszystko zalewamy wrzącą wodą z czajnika, do połowy garnka i gotujemy około 10-12 minut.
Dodajemy kostkę i bulion.
Następnie wrzucamy pocięte na kosteczki ziemniaki.
Gotujemy kolejne 10 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy wciśnięty ząbek i posiekaną natkę pietruszki.
Śmietana 12% lub 18% wskazana dla śmietanowych koneserów.
Polecam przygotować ją w osobnej szklance, a następnie wlać do garnka.
Ale jeśli śmietana, to tylko eko.
Kurkuma delikatnie dla zdrowia i smaku, więc nazywam tę ilość szczyptą i pozostawiam Waszym gustom.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.