Indie po góralsku czyli sałatka z mango, oscypkiem i prażonymi orzechami arachidowymi
mohoyogaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, sałatki
Kuchnia (region): indyjska - hinduska, międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
Sałata lodowa - 1/3 szt.
Kiełki (mieszanka lub te które lubimy) -
Ogórek zielony - 1 - 2 szt.
Oscypek ewentualnie inny serek wędzony - 4 szt.
Orzechy arachidowe (ziemne) - 4 łyżki
Olej rzepakowy - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Bałam się tego połączenia smaków,ale wyszło bezwzględnie smaczne !!!
Sposób przygotowania:
Na roszponce - lodowa, kiełki i ogórki :)
Na to po prawej mango w kosteczkach, po lewej oscypek pokrojony w plasterki.
Sypiemy prażonymi orzechami i polewamy olejem rzepakowym :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.