Tarta Eko Oreo Bezglutenowa z Malinami i Miętą
mohoyogaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Szef Kuchni - II etap, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, strączkowe, kakao, nabiał krowi
Składniki:
Masło - 150 g
Żółtko - 2 szt.
Kakao Alce Nero - 4 łyżki
Serek Mascarpone - 500 g
Śmietanka 30% - 330 ml
Sposób przygotowania:
Po pierwsze :
Ciasto:
* 150 g masła
* 250 g mąki z ciecierzycy
* 2 żółtka
* 4 łyżki kakao Alce Nero
* 2 łyżki cukru pudru ( miłobyłoby zmielić cukier trzcinowy)
WYMIESZAĆ składniki.
Z naciskiem na użycie tłuczka.
Rozwałkuj i przełóż do formy na tartę, przykryj ciasto papierem do pieczenia.
Pieczenie zalecam nastawić na 13 minut w temperaturze 175 stopni.
Po 13 minutach ściągamy papier, ktorycuprzednio nakładamy na ciasto i pieczemy jeszcze 12 minut.
Gotowy spód niechaj się ostudzi zanim przejdziemy do nadzienia.
* 500 g serka mascarpone
* 330 ml śmietanki 30%
* 1 łyżka cukru pudru
Ubij śmietankę, wymieszaj z łyżeczką cukru pudru, a następnie z serkiem.
Jak spód tylko wystygnie wypełnij tartę.
Poukładaj maliny i listki mięty,
tak żeby tworzyły 10 porcji.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.