Pomidorrroooo z Kurkumą i Czosnkiem czyli jak ugotować antyrakową pomidorową z makaronem, z grochu
mohoyogaRodzaj posiłku: danie główne, zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, drożdże, nabiał krowi
Składniki:
Kostka warzywna Alce Nero - 1 kostka
Bulion warzywny w proszku Alce Nero - 1,5 łyżeczki
Kurkuma - 1 łyżeczka
Marchewka - 2 szt.
Koperek - 1 pęk
Śmietana 18% - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Zupę polecam przygotować z muszlami z grochu od Fabijańskich :)Makaron jest lekki, smaczny i bezglutenowy.
Sposób przygotowania:
Do wrzącej wrzucamy dwie marchewki pokrojone na 4 lub 6 kawałków.
Stopniowo dodajemy przecier.
Następnie kostkę, bulion, kurkumę.
Łyżkę śmietany rozrabiamy z ugotowanym wywarem pomidorowym po czym szklankę wymieszanego wywaru z dużą łyżką śmietany 18% wlewamy do garnka.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.