Ciasteczka Owsiane na Bananie
mohoyogaRodzaj posiłku: ciasta, desery, lunchbox, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Konkurs na Szefa Kuchni
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, strączkowe, sezam, kakao, owies
Składniki:
Płatki Owsiane - 1,5 szklanki
Wiórki Kokosowe - 3/4 szklanki
Sezam - 3/4 szklanki
Orzech Laskowy (posiekany) - 0,5 szklanki
Żurawina - 0,5 szklanki
Oliwa z Oliwek lub Olej Kokosowy, a nawet Rzepakowy - 6 łyżek
Syrop z Agawy lub Syrop Daktylowy - 3-4 łyżki
Czekolada - 50 g
Słonecznik lub/i Pestki z Dyni - 0,5 szklanki
Dodatkowe informacje:
Czasem dodaję dwie łyżki masła orzechowego ;)Sposób przygotowania:
do słodkiej papki wsypujemy resztę i mieszamy.
Ja formuje ciasteczka rękami, i tak polecam.
Najważniejsze, by konsystencja nie pozwalała im się rozpływać,
bawcie się konsystencją jak modeliną, powinny chcieć się lepić.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.