Vege Krupnik z Quinoą Czerwoną
mohoyogaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, drożdże, jęczmień
Składniki:
Seler - 0,5 szt.
Pietruszka - 1 szt.
Ziemniaki (średniej wielkości) - 4-5 szt.
Koperek - 1 pęk
Kasza jęczmienna - 3 łyżki
Quinoa Czerwona - 1,5 łyżki
Kostka wegetariańska - 1 szt.
Bulion w proszku wegetariański - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Jeśli lubisz intensywniejszy smak możesz wrzucić 1,5 kostki wegetariańskiej.Dbaj, by produkty były ekologiczne.
Sposób przygotowania:
Obierz i umyj.
Zagotuj wodę w 5 litrowym garnku, około 4 litry.
Obierz marchewkę, seler i pietruszkę na tarce z grubym oczkiem i wrzuć do gotującej się wody. Gotuj około 5 minut.
Następnie wrzuć kaszę jęczmienną i quinoę, gotuj kolejne 5 minut.
Dodaj kostkę i bulion.
Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, gotuj kolejne 10 minut.
Na koniec posyp poszatkowaną natkę pietruszki i koperek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.