
Marchewkowe Trzech Mąk

Rodzaj posiłku: ciasta, desery, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Konkurs na Szefa Kuchni, gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, orzechy wszystkie, pszenica
Składniki:
Mąka gryczana - 50 dag
Mąka pszenna - 30 dag
Jajko - 2 szt.
Cukier trzcinowy - 100 dag
Olej rzepakowy bio - 150 ml
Orzechy i migdały - drobno posiekane - 100 dag
Cynamon - 1 łyżka
Soda oczyszczona bio - 1 łyżeczka
Sól - 1/2 łyżeczki
Proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Wymieszaj z cukrem.
Następnie dodaj mąki i jaja, wymieszaj.
Olej.
Każdy kolejny składnik.
Możesz mieszać blenderem.
Możesz tłuczkiem w makutrze.
Posmaruj foremkę olejem kokosowym lub rzepakowym.
Wsadź ciasto do rozgrzanego piekarnika.
Czas pieczenia : 50 minut (ja zawsze na termoobiegu)
Temperatura : 175 stopni
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.