Marchewkowe wstążki w zalewie
Agnieszka StrużynaRodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody
Składniki:
czosnek - 2 ząbki
woda - 1 szklanka
sól - 1 łyżka
ocet - 1/2 szklanki
ocet kokosowy - 1/2 szklanki
ziarenka pieprzu kilka
ziarenka gorczycy - 1/2 łyżeczki
suszony koper rzymski (kmin rzymski) - 1/2 łyżeczki
liść laurowy - 1 szt.
płatki chilli - 1 szczypta
Dodatkowe informacje:
Marchewka z zalewy octowo-miodowej to idealny dodatek do grilla, obiadu lub deski mięs.Sposób przygotowania:
Do wody dodaj resztę składników i gotuj przez kilka minut, aż wszystkie smaki się połączą, a miód w pełni rozpuści.
Po wystudzeniu słoika włóż go do lodówki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.