Placuszki bananowe bez mąki
Agnieszka StrużynaRodzaj posiłku: desery, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): amerykańska, międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: jajka
Składniki:
jajko - 1 szt.
proszek do pieczenia - 1/4 łyżeczki
syrop klonowy trochę
Dodatkowe informacje:
Proszek do pieczenia można pominąć, lecz wtedy placki będą mniejsze i chudsze.Przewracanie placków może sprawiać na początku problem. Najwygodniej obracać je szpatułką i pomagać sobie widelcem. Warto też poczekać, by dolna strona na pewno się ścięła. Jeśli placek się rozpadnie przy obracaniu nic się nie stało - i tak jest pyszny, tyle że dużo gorzej wygląda.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.