Maślane szparagi z jajkiem
Agnieszka StrużynaRodzaj posiłku: jednogarnkowe, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
szparagi - 4 szt.
jajko - 2 szt.
pieprz do smaku
sól do smaku
Dodatkowe informacje:
Takie śniadanie nie dość, że zajmuje chwile to jest "jednogarnkowe" :)Sposób przygotowania:
Szparagi myjemy, urywamy twarde końcówki i w całości kładziemy na patelni. Przykrywamy. Smażymy przez parę minut, aż do osiągnięcia przez szparagi wyrazistego, zielonego koloru. Możemy co jakiś czas je obrócić.
Smażymy, aż jajko się zetnie (dzięki temu, że patelnia jest już gorąca zajmie to dosłownie chwilę).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.