Letnie szaszłyki z tofu
Agnieszka StrużynaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski, z grilla
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Sylwester
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, soja, pszenica
Składniki:
ananas - 5 plastrów
czerwona papryka - 1 szt.
cebula - 2 szt.
sól, pieprz, czerwona papryka do smaku
oliwa z oliwek trochę
Dodatkowe informacje:
Szaszłyki nadają się również na grilla.Z przepisu powinno wyjść około 8 szaszłyków.
Sposób przygotowania:
Na jeden szaszłyk powinny wejść dwie kostki tofu, dwa kawałki ananasa, dwa krążki cebuli i trzy kawałki papryki (papryką najlepiej zacząć i skończyć, by mocno trzymała szaszłyk na końcach).
Najlepiej smakują podane z ryżem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.