Quesadilla z patelni z szynką
Agnieszka StrużynaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): amerykańska, meksykańska
Specjalne: Sylwester
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, soja, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
Ser żółty - 80 g
Szynka - 4 plastry
Sałata (np. rukola, mix sałat, rzymska) - 50 g
Olej do smażenia - 2 łyżki
Jogurt naturalny - 50 g
Sposób przygotowania:
Połóż na nią placek tortilli, posyp serem, nałóż szynkę oraz posyp kilkoma liśćmi sałaty. Posól do smaku. Połóż drugi placek tortilli na górze.
Smaż na pierwszej stronie, aż tortilla zmniejszy się odrobinę i będzie złocista. Przerzuć na drugą stronę. Usmaż z drugiej strony do złocistego koloru.
Podawaj z jogurtem naturalnym do maczania.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.