Faszerowane papryki z amarantusem ekspandowanym
Agnieszka StrużynaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko, Sylwester
Zawiera: nabiał, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
Mięso mielone - 300 g
Mała cebula - 1 szt.
Pomidor - 1 szt.
Olej do smażenia BIO trochę
Czosnek granulowany do smaku
Pieprz do smaku
Papryka ostra szczypta
Żółty ser w plastrach - 4 plastry
Amarantus ekspandowany - 8 łyżek
Szczypiorek trochę
Sposób przygotowania:
Papryki są gotowe gdy skóra jest miękka, a ser stopniał i pojawiły się na nim bąbelki powietrza.
Podajemy z ryżem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.