Sałatka BLT Extra
Agnieszka StrużynaRodzaj posiłku: lunchbox, sałatki
Kuchnia (region): amerykańska
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, mięso
Składniki:
Pomidorki koktajlowe - 6 szt.
Czerwona cebula - 1/2 szt.
Ser feta - 40 g
Kolendra świeża trochę
Dodatkowe informacje:
BLT czyli bacon, lettuce and tomato (bekon, sałata i pomidory) to kultowe połączenie. W kuchni amerykańskiej pojawiają się różne wariacje tego połączenia (kanapki BLT, sałatka BLT itp.) Często łączy się je z kurczakiem, awokado, majonezem lub serem fetą.Sposób przygotowania:
Pomidorki myjemy, kroimy na połówki, cebulę kroimy w paski. Fetę kroimy na kawałki.
Gdy boczek będzie gotowy odkładamy go na chwilę na ręcznik kuchenny, by nie był taki tłusty.
Kroimy go w kosteczkę.
Podajemy polane naszym ulubionym dressingiem (śmietanowym, oliwą z oliwek, sokiem z cytryny).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.