Lekkostrawne pierogi z mintajem i pietruszką
Agnieszka StrużynaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Wigilia
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
Natka pietruszki - 1/2 pęku
Sok z cytryny - 1 łyżka
Mąka - 200-300 g
Gorąca woda trochę
Masło trochę
Dodatkowe informacje:
Farsz można doprawić pieprzem, solą, papryką chilli i gałką muszkatołową. Jeśli jednak pierogi mają pozostać lekkostrawne, smakują również pysznie bez doprawiania.Sposób przygotowania:
Możesz lekko posolić i popieprzyć farsz - jednak jeśli przepis ma pozostać bardzo lekkostrawny można zostawić farsz nieprzyprawiony.
Przy wrzucaniu do wrzątku i nie za dużych pierogach 6 - 7 minut powinno starczyć.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.