Zupa z soczewicy ze szpinakiem
szpinakotRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): arabska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: strączkowe
Składniki:
cebule - 2 szt.
marchew - 3 szt.
czosnek - 2 ząbki
świeży szpinak - 300 g
olej - 1 łyżka
pietruszka trochę
ostra papryka - 3 łyżeczki
kumin - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Już wkrótce upalne lato będzie tylko wspomnieniem, a lekkie, owocowe posiłki chętniej zamienimy na gęste, rozgrzewające zupy. Nie tylko smak, ale i kolor tej prostej, szybkiej zupy nie pozwolą wam poddać się jesiennej chandrze.Sposób przygotowania:
Gotujemy pod przykryciem do zmięknięcia warzyw około 20-3 minut.
Zupę możesz zmiksować na krem, jeśli lubisz, tylko zrób to przed dodaniem szpinaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.