Marokański gulasz z ciecierzycą
szpinakotRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): arabska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: cytrusy
Składniki:
puszka pomidorów - 400 g
ziemniaki bio - 200 g
czerwona cebula bio - 1 szt.
marchew bio - 200 g
czosnek bio - 2 ząbki
sok z cytryny bio - 1 łyżeczka
olej rzepakowy bio - 1 łyżka
kumin bio - 1 łyżeczka
chili bio - 1/2 łyżeczki
natka kolendry bio (może być suszona) - 1 garść
Dodatkowe informacje:
Fani ciecierzycy powinni czym prędzej spróbować ją w wydaniu a'la marokańskim: aromatycznym i wyrazistym dzięki egzotycznemu połączeniu kuminu i cytryny.Sposób przygotowania:
obrane ziemniaki w kostkę, a czosnek drobno posiekaj.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.