Sałatka warzywna do słoików
szpinakotRodzaj posiłku: jednogarnkowe, przetwory, sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
cukinia bio średnia - 3 szt.
papryka czerwona bio - 1 1/2 szt.
cebula bio - 3 szt.
woda - 5 szklanek
ocet spirytusowy - 1 1/2 szklanki
cukier - 1/2-3/4 szklanki
biała gorczyca - 4 łyżeczki
ziele angielskie - 6 szt.
pieprz czarny - 2 łyżeczki
chili w proszku - 3/4 łyżeczki
liść laurowy - 3-4 szt.
Sposób przygotowania:
Na zdjęciu widać eksperymentalnego pora zamiast cebuli - ale cebula lepsza ;)
W tym czasie warzywa przełożyć do wyparzonych słoików, zostawiając ok. 2 cm zapasu u góry i zalać zalewą. Następnie wlać do każdego słoika 1 łyżeczkę oleju rzepakowego. Dobrze zakręcić i zapasteryzować.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.