Spód z twarogiem do tarty lub pizzy
szpinakotRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna pełnoziarnista - 200 g
olej rzepakowy - 6 łyżek
mleko - 6 łyżek
sól - 1/2 łyżeczki
mąka pszenna - 100 g
Dodatkowe informacje:
Ciekawa alternatywa dla drożdżowego spodu do pizzy lub tarty na słono - po kilku próbach wg mnie bardziej pasuje jednak do tarty np. z kapustą i grzybami. Ciasto robi się bardzo szybko, nie lepi się do rąk jak drożdżowe. Po upieczeniu jest zwarte i kruche (ale się nie rozwala). Polubiłam je właśnie za tą kruchość.Nadaje się do odgrzewania.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.