Wegańskie chilli z fasola adzuki
szpinakotRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): meksykańska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie,
Składniki:
papryka czerwona - 3 szt.
rzadki przecier pomidorowy lub passata szklanka
pomidory - 5 szt.
chilli w płatkach
papryka wędzona - opcjonalnie do smaku
Dodatkowe informacje:
To rozgrzewajace, ale lekkostrawne chilli z bardzo zdrową fasolą adzuki może być miłym urozmaiceniem na jesiennym stole.Sposób przygotowania:
Cebulę pokrój w krążki, pomidory obierz ze skóry i pokrój w kostkę, tak samo jak papryki.
Gotujemy aż fasola zmięknie, nie powinno to trwać dłużej niż kolejne 10-15 minut. Gotowe!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.