Wariacja na temat kimchi
szpinakotRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): chińska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: miody, gluten, soja, strączkowe, sezam, pszenica
Składniki:
marchew - 2 szt.
cukinia - 1 szt.
biała rzodkiew - 1 szt.
cebula - 1 szt.
pomidory w puszce - 1 opakowanie
dowolne kiełki garść
płatki chilli BIO szczypta
musztarda - 1 łyżka
pieprz łyżeczka
miód lub cukier łyżeczka
sos sojowy łyżka
Dodatkowe informacje:
To tylko namiastka smaku prawdziwego, koreańskiego kimchi, ale eksperyment zakończył się sukcesem. :)Sposób przygotowania:
Tak naprawdę możesz zdecydować się dodać dowolne warzywa - sprawdzą się nawet gotowe mieszanki.
Musztardę (dowolny rodzaj) mieszamy z sosem sojowym, odrobiną cukru lub miodu (niewiele - płaska łyżeczka najwyżej) oraz płatkami chilli i pieprzem. Nadają ostrości całemu daniu, więc jeśli nie lubimy, lub gotujemy dla dzieci, można rozważyć pominięcie chilli, pamiętając jednak, że to jedna z cech charakterystycznych tej potrawy.
Tak wymieszaną musztardę dodajemy do naszego garnka z potrawą i od tego czasu dusimy, często mieszając (i dodając wody w razie potrzeby).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.