Kasza z marchewką (zaskakująco dobra)
szpinakotRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, jęczmień
Składniki:
marchew bio - 3 szt.
cebula bio - 3 szt.
sól i pieprz do smaku
wędzona papryka ostra do smaku
olej rzepakowy - 3 łyżki
Dodatkowe informacje:
Propozycja na wegetariański obiad lub kolację, a dla mięsożerców świetny dodatek do kotleta, zamiast ziemniaków.Na zdjęciu jest kasza jęczmienna, ale robiłam to danie także z gryczaną i było równie smaczne.
Prosty, nieortodoksyjny przepis, w którym można wymieniać składniki w zależności od zawartości szafki lub ochoty. Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.