Potrawka z dyni i cukinii
szpinakotRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Składniki:
cukinia
bulion szklanka
opcjonalnie: papryczki chilli
Dodatkowe informacje:
To bardzo prosty przepis na te jesienne warzywa w roli głównej.Sposób przygotowania:
Zaczynamy od pokrojenia dyni i cukinii. Jeśli chcemy skrócić czas gotowania, pokrójmy obie równo w cienkie plastry, w przeciwnym razie dynię kroimy grubiej.
Jeśli kroiliśmy i dynię i cukinię cienko, dodajemy je razem i skracamy czas gotowania.
W tym kroku możemy dodać także ostrą paprykę w wybranej formie - od cienkich paseczków świeżej chilli do sproszkowanej ostrej papryki. Mocno podkręca to smak dania, ale to już kwestia smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.