Wegańska ostro-kwaśna zupa z tofu
szpinakotRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): chińska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: miody, soja, strączkowe, sezam
Składniki:
bulion warzywny - 2 litra
cebula dymka - 3 szt.
tofu (może być z przyprawami) kostka
świeży szpinak garść
sos tamari (sojowy bezglutenowy) - 1 łyżka
świeży imbir - 2 cm
mąka ziemniaczana - 1,5 łyżki
olej sezamowy - 2 łyżeczki
miód lub cukier brązowy - 1 łyżeczka
sezam do dekoracji
czosnek - 3 ząbki
suszone chilli - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Wariacja na temat chińskiej zupy ostro-kwaśnej w wegańskiej wersji z tofu.Sposób przygotowania:
Ponadto, jeśli nie masz smakowego tofu możesz je wcześniej zamarynować w wybranych przyprawach.
Przygotujmy sobie uprażony sezam i umyjmy liście świeżego szpinaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.