Żurek cytrynowy
Barbara MulikRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): kresowa, polska
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wielkanoc
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, cytrusy, żyto, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
Kiełbasa biała surowa kg
Utarty czosnek - 1 łyżka
Liść laurowy - 2 szt.
Ziele angielskie - 5 szt.
Majeranek - 2 łyżki
Cytrynka (Succo di limone) - 3 łyżki
Śmietana 18% - 2 łyżki
Marchewka - 1 szt.
Seler - 1 kawałek
Por - 8 cm
Sól i pieprz
Jaja przepiórcze - 12 szt.
Dodatkowe informacje:
Żurek najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.Sposób przygotowania:
SMACZNEGO
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.