Pieczarki a la flaczki
Barbara MulikRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wigilia
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, grzyby, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
Masło - 60 g
Por - 140 g
Seler - 100 g
Korzeń pietruszki - 100 g
Woda - 2.5 litra
Bulion z kurczaka - 3 kostki
Majeranek - 3 łyżki
Sól - 3.5 łyżeczki
Gałka muszkatułowa - 2 łyżeczki
Liść laurowy - 4 szt.
Ziele angielski - 8 szt.
Śmietana 18% - 4 łyżki
Mąka pszenna - 5 łyżek
Sposób przygotowania:
Smażymy do momentu jak odparuje woda i się lekko zarumienią.
Gotujemy pod przykryciem ok. 40 minut.
Gotować jeszcze kilka minut.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.