Sałatka z czarnym ryżem
Barbara MulikRodzaj posiłku: sałatki
Użyte składniki:
Zawiera: orzechy wszystkie, drożdże, cytrusy
Składniki:
Kostka rosołowa - 1 szt.
Cebula - 1 szt.
Papryka czerwona - 1/2 szt.
Orzechy narkowca - 1/4 szklanki
Czosnek - 1 ząbek
Sok z cytryny - 3 łyżki
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Do bulionu wsypać ryż i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu 40 minut.
Po ugotowaniu ryż odsączyć na sitku i pozostawić do wystudzenia.
Do miseczki wlać olej (2 łyżki), sok z cytryny (3 łyżki), oraz ząbek czosnku wyciśnięty na prasce. Sos przyprawić solą i pieprzem.
Miskę z sałatką wstawiamy do lodówki, aby się wystudziła.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.