Gulasz warzywny
Barbara MulikRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: grzyby
Składniki:
Papryka żółta - 1/2 szt.
Papryka czerwona - 1/2 szt.
Cebula - 1 szt.
Przecier pomidorowy ALCE NERO - 9 łyżek
Oliwa z oliwek - 3 łyżki
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w piórka.
Paprykę pokroić w paski 1x3 cm.
Fasolę odsączyć z zalewy.
Do podsmażonej cebuli i pieczarek dodać paprykę pokrojoną w paski i dusić pod przykryciem do momentu jak będzie papryka miękka.
Pod koniec duszenia dodać fasolę konserwową, koncentrat pomidorowy, przyprawić solą i pieprzem i jeszcze kilka minut zostawić na ogniu, ciągle mieszając.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.