Sandacz w sosie porowym
Barbara MulikRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: ryby i owoce morza,
Zawiera: gluten, nabiał, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Masło - 10 g
Por - 40 g
Cytryna trochę
Wino białe wytrawne - 1/4 szklanki
Olej trochę
Mąka trochę
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Fileta skropić lekko cytryną i posolić do smaku.
W rondelku rozpuścić masło dodać pora pokrojonego w cieniutkie półplasterki i dusić na wolnym ogniu ciągle mieszając.
Następnie wlać wino i dalej dusić pod przykryciem.
Pod koniec duszenia wlać śmietanę doprawić solą i pieprzem i jeszcze chwilę dusić.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.