Pasztet z królika
Barbara MulikRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wielkanoc
Zawiera: gluten, jajka, mięso, pszenica
Składniki:
Podgardle wieprzowe - 500 g
Wątróbka cielęca - 300 g
Cebula - 2 szt.
Jaja - 3 szt.
Olej trochę
Liść laurowy - 8 szt.
Ziele angielskie - 10 szt.
Gałka muszkatołowa do smaku
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso włożyć do rondla,zalać małą ilością wody, dodać ziele angielskie i liście laurowe i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu 1 godzinę od czasu do czasu mieszając.
Pod koniec duszenia włożyć pokrojoną wątróbkę cielęcą i jeszcze 15 minut dusić pod przykryciem.
Z wystudzonego mięsa usunąć kości i pokroić na małe kawałki.
Foremki wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 na około 45 minut.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.