Pasztet sojowy z grzybami SHIITAKE
Barbara MulikRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, soja, strączkowe, drożdże, grzyby, pszenica
Składniki:
Grzyby SHIITAKE - 50 g
Marchewki - 2 szt.
Cebula - 3 szt.
Jaja - 2 szt.
Olej - 5 łyżek
Sól, pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Pasta ta jest doskonałym dodatkiem do chleba lub warzyw.Sposób przygotowania:
Po ugotowaniu odcedzić i wystudzić.
Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoty kolor na patelni.
Bułkę (kajzerkę) namoczyć w wodzie.
Dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.