Surówka z sałatą lodową
Barbara MulikKuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał
Składniki:
Pomidor - 1 szt.
Ogórek świeży - 1 /2 szt.
Rzodkiewki - 3 szt.
Kalafior trochę
Nasiona konopi łuskane - 4 łyżki
Cebula - 1 szt.
Musztarda - 2 łyżki
Oliwa - 3 łyżki
Sól, pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Surówka jest idealnym dodatkiem do karkówki z grilla.Smacznego.
Sposób przygotowania:
Do miseczki włożyć cebulę pokrojoną w kostkę, dodać musztardę, oliwę, sól, pieprz i dokładnie wymieszać.
- pomidor pokroić w półplasterki
- ogórek pokroić w plasterki
- rzodkiewki pokroić w plasterki
- kalafior pokroić w różyczki
- ser feta pokroić w kostkę
- sałatę lodową porwać na kawałki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.