Sałatka z ciecierzycy i tuńczyka
Barbara MulikRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: ryby i owoce morza,
Zawiera: cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
Tuńczyk w oleju (puszka) - 120 g
Cebula czerwona - 1 szt.
Pomidor - 1 szt.
Papryka czerwona lub żółta - 1 szt.
Oliwa - 2 łyżki
Sok z cytryny - 3 łyżki
Czosnek - 2 ząbki
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Soczewicę gotować ok. 45 minut w osolonej wodzie.
Po ugotowaniu do miękkości odsączyć na sitku i pozostawić do wystudzenia.
- Paprykę pokroić w paski 3 cm.
- Pomidor pokroić w półplasterki.
- Tuńczyka odsączyć z zalewy.
Podawać po schłodzeniu w lodówce.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.