Zrazy w sosie grzybowym
Barbara MulikRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, mięso, grzyby, pszenica
Składniki:
Boczek wędzony - 250 g
Ogórki konserwowe małe - 10 szt.
Mąka - 150 g
Grzyby suszone garść
Musztarda
Ziele angielskie - 7 szt.
Liść laurowy - 5 szt.
Papryka ostra, słodka
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Wszystkie kawałki rozbić tłuczkiem na cienki plastry.
Boczek pokroić na plasterki.
Wody wlewamy tyle, aby zrazy były przykryte.
Mieszamy od czasu do czasu, aby się nie przypaliły.
Zrazy można również podać z kaszą gryczaną, lub pęczakiem.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.