Zupa z czarnej fasoli
Barbara MulikRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, strączkowe
Składniki:
Boczek wędzony - 150 g
Marchew - 1 szt.
Por - 10 cm
Seler trochę
Czosnek - 3 ząbki
Liść laurowy - 2 szt.
Ziele angielskie - 5 szt.
Sól, pieprz do smaku
przyprawa warzywa (suszone zmielone) trochę
Sposób przygotowania:
Następnego dnia ugotować fasolę w tej samej wodzie do miękkości.
Ugotowaną fasolę odstawić do wystudzenia.
- marchewkę i selera zetrzeć na tarce jarzynowej.
- pora pokroić w kostkę.
- boczek pokroić w plasterki.
- czosnek wycisnąć na prasce.
Wywar gotować około 40 minut.
Gotować jeszcze kilka minut.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.